maanantai 20. tammikuuta 2014

Jamie Oliverin herkkupizzapohja

Useaan otteeseenkin on pyörinyt postauksissa kuvia pizzapäivistä ja rankkojen leivontaurakoiden saavutuksista, mutta eipä ole tainnut tulla mainituksi mitään valmistusvaiheeseen liittyvää... 
Asia korjaantuu juuri nyt! =) Pohja on väännetty Jamie Oliverin reseptiä käyttäen, joka on taannut kyllä varmasti maistuvan, rapsakan pohjan ihan joka kerta! Suomeksi on ohjetta ollut haastavampaa kuitenkin löytää... Joulun alla halusin kuitenkin piilottaa ohjeen myös pakettiin, tulipa oiva tilaisuus siis koota ymmärrettävä suomennos paperille! Äitin kanssa yritettiin järkevästi siirtää mainio makuelämys eteenpäin, toivottavasti on myös teille ymmärrettävää suomea ja ehkä joku joskus innostuu kokeilemaankin! Täältä pesee !


Jamie Oliverin herkkupizzapohja


1 kg vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
650 ml lämpöistä vettä

  1. Kasaa jauhot ja suola pöydälle keoksi ja tee noin 18cm syvä ”kuoppa” keskelle jauhokasaa. Lisää hiiva ja sokeri haaleaan veteen, sekoita nestettä haarukalla ja odota muutama minuutti ennen kuin kaadat nesteen jauhovallin sisälle kuoppaan varoen.
  2. Pyöritä haarukalla nestettä tuoden jauhoja hitaasti sisäreunoilta veden joukkoon. Taikina näyttää nyt paksulta puurolta. Jatka sekoittaen loputkin jauhot taikinaan. Kun taikina kiinteytyy ja muuttuu liian paksuksi haarukalle, jatka käyttäen käsiä ja ala taputtelemaan taikinaa palloksi.
  3. Vaivaa taikinaa rullaamalla sitä eteen- ja taaksepäin. Venytä taikinaa vasemmalla kädellä, auta samalla oikealla kädellä työntäen taikinaa pois tieltä. Toista tätä 10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, pehmeää ja kimmoisaa. Voit purkaa huoletta kaikki stressisi taikinaan!
  4. Peitä pyyhkeellä tai muovikelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi n. 45 min.

2 kommenttia:

  1. Kiitti tästä ohjeesta! Käytettekö valmiskastikkeita, vai teettekö senkin itse? Tykkään muuten tosi paljon sun tavastasi valokuvata :)

    VastaaPoista
  2. Mukava jos tulee käyttöön! =) ja joskus on tehty itsekin kastiketta mutta todettu, että toimii erinomaisesti ja helpommin kun laittaa vähän tomaattipyrettä pohjalle ja murskaa (ollaan käytetty maustettuja tyyliin chilitomaattimurska) vielä sen päälle! :)

    VastaaPoista